Energie & premies

Energiebewuste Aannemer

Janssens ramen & deuren draagt al jaren het label ‘Energiebewuste Aannemer’. Hét bewijs dat we bewust omgaan met duurzaam en energiebewust (ver)bouwen en onze klanten hierbij deskundig advies kunnen verlenen. Dit toonaangevend label is een initiatief van de Bouwunie om de daad bij het woord te voegen als het gaat om energiebewustwording in de bouwsector.

We zetten al jaren resoluut in op een groenere toekomst. Het behalen van het label ‘Energiebewuste Aannemer’ past perfect in dat plaatje. Zo proberen we verder te excelleren in ons vak en duurzame (ver)bouwoplossingen extra in de verf te zetten.

Geniet van voordelige premies ook in 2021

Hoe energiezuiniger, hoe beter. Zo ook bij Janssens ramen & deuren. Bij ons vind je kwaliteitsproducten met een langere levensduur en dito garantie. Voor een duurzame investering die zichzelf terugverdient.

We adviseren je graag rond voordelige premies voor renovaties. Ontdek hier alvast enkele interessante premies voor ramen in 2021 : 

  • Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw (in plaats van 21%) bij het uitvoeren van werken.
  • Vanaf 2021 wordt een maatregel versneld ingevoerd om de Vlaamse woningen energiezuinig te maken: de EPC-labelpremie voor alle woningeigenaars. Onlangs voerde Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (NV-A) al de EPC-labelpremie in voor wie een woning koopt, krijgt of erft vanaf 2021. De maatregel wordt nu versneld uitgebreid voor alle eigenaars die een woning hebben met een slechte energieprestatie.Wie en woning bezit met een slechte energieprestatie, een label E of F, en die binnen een periode van 5 jaar grondig renoveert tot een label A, B of C, kan vanaf 2021 een EPC-labelpremie aanvragen. Die premie kan oplopen tot 5.000, 3.750 en 2.500 euro voor renovaties tot respectievelijk label A, B en C. Ook wie een appartement renoveert van een label D, E of F naar label A of B kan een EPC-labelpremie van respectievelijk 3.750 en 2.500 euro krijgen. De nieuwe premie kunt u niet combineren met de bestaande totaalrenovatiebonus.
  • De basispremie voor isolerende beglazing verdubbelt van 8 naar 16 euro per m². Door het verdubbelen van de beglazingspremie ondersteunt de Vlaamse overheid de doelstelling van de Vlaamse Wooncode dat alle woningen en appartementen tegen 2023 overal minstens dubbel glas moeten hebben.
  • Voert u binnen een periode van vijf jaar minstens drie energiebesparende investeringen uit aan een bestaande woning die vóór 2006 op het elektriciteitsnet is aangesloten of waarvan de bouwaanvraag dateert van vóór 2006, dan kunt u boven op de individuele premies een extra bonus krijgen.U hebt de keuze uit een pakket van zeven investeringen: minstens 30 m² dakisolatie, minstens 30 m² vloerisolatie, minstens 30 m² muurisolatie, minstens 5 m² isolerende beglazing, een ventilatiesysteem, zonneboiler en warmtepomp. De investering in een warmtepompboiler telt niet mee voor de totaalrenovatiebonus.De bonus bedraagt 1.250 euro voor 3 investeringen, 1.750 euro voor 4 investeringen, 2.750 euro voor 5 investeringen, 3.750 euro voor 6 investeringen en 4.750 euro voor 7 investeringen. In appartementen geldt de helft van die bedragen. Voor mensen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas - de zogenaamd ‘beschermde afnemers’ - ligt de totaalrenovatiebonus hoger.

Meer weten over de technische voorwaarden voor energie- en renovatiepremies? Kom langs in onze showroom of neem contact op. We helpen je graag verder.

Wij realiseren jouw droom!

Ramen & deuren in pvc - hout - aluminium in Antwerpen (Merksem)

Grijp je kans en geef je woning wat het verdient. Met de kwaliteitsoplossingen op maat van Janssens ramen & deuren. Inspiratie nodig? Bekijk onze recente realisaties in hout, pvc of aluminium.

Vraag een offerte aan